Konu
:
Böbrek Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Böbrek Dolması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böbrek Dolması Tarifi
MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı Margarin
4 Çorba Kaşığı Taze Ekmek İçi
1 Tatlı Kaşığı Hardal
2 Tatlı Kaşığı Ketçap
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
200 gr (1 su bardağı) Kaynar Et Suyu
50 gr (1/4 su bardağı) Acı Krema
1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası (bir tatlı kaşığı suda eritilmiş)
HAZIRLANIŞI
Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir
Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190 C) ısıtınız
Küçük bir fırın tepsisini bir tatlı kaşığıyla yağlayarak bir kenara bırakınız
Orta boy derin bir kaba
geri kalan yağı
ekmek içini
hardalı
ketçabı
sarmısağı
tuzu ve karabiberi koyarak
tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız
Keskin bir bıçakla böbrekleri 1/2 cm derinliğinde cep biçiminde yarınız
Hazırladığınız karışımı kaşıkla alarak açtığınız yarıklara doldurunuz
Böbrekleri birbiri ardına fırın tepsisine diziniz
Üstlerine kaynar et suyunu dökerek
alüminyum kağıtla örtünüz
Tepsiyi fırına sürüp 20-25 dakika pişiriniz
Tepsiyi fırından alıp
alüminyum kağıdı çıkardıktan sonra
delikli kepçeyle böbrekleri ısıtılmış servis tabağına alarak
sosu yapıncaya kadar sıcak bir yerde bekletiniz
Tepside kalan suyu küçük bir tencereye boşaltıp kremayı katarak hafif ateşte 5 dakika pişiriniz
Suda eritilmiş mısır nişastasını ekleyip devamlı karıştırarak 1 dakika
sos pürtüksüz ve kalın bir kivama gelinceye kadar pişiriniz
(Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve karabiber ekleyebilirsinız
) Tencereyi ateşten alıp
sosu bobreklerın ustüne dökerek hemen servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul