Konu
:
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi
MALZEMELER
1 adet kuzu budu
1 tatlı kasığı biberiye
1 adet soğan
1 kahve fincanı mısırözü yağı
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 adet haşlanmış havuç
Tuz
karabiber
Bağlamak için: Pamuk ipliği
Sosu için:
1 kahve fincanı mısırözü yağı
3 diş sarmısak
1 çorba kasığı salça
1 kahve fincanı sirke
1 çay bardağı su
Yeteri kadar tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp
bütün olarak açın
Soğanı rendeleyin
Tuz
karabiber
1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp
etin üzerine sürün
Etin üzerine bıçakla çentikler atın
Etin bir kenarına ceviz içini
dilimlemiş havucu koyun
Rulo seklinde sarın
İple her yerinden sıkıca bağlayın
Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın
Sürekli çevirerek ruloyu hafif kızartın
Bu arada pişirme sosu için
tavaya mısırözü yağını alın
Salça
dövülmüş sarmısak
1 kahve fincanı sirke
su
tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın
Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın
Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin
Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun
Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul