Konu
:
Pirasa Dolmasi Ve Patlican Sote
Yalnız Mesajı Göster
Pirasa Dolmasi Ve Patlican Sote
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirasa Dolmasi Ve Patlican Sote
pırasa dolması:
* 2 adet kalın pırasa
* 250g kıyma
* 1 kuru soğan
* 1 sivribiber
* 1 su bardağı maydanoz
* 1 çay bardağından daha az pirinç
* tuz
* karabiber
* pulbiber
hazırlanması:
1
pırasaları bir parmak kalınlığında kesin
dışta üç yaprak kalana kadar içteki yaprakları çıkarın
tuzlu suda çok az haşlayın
2
bu arada iç malzemeyi hazırlayın
kıymayı hiç yağ eklemeden doğranmış soğan ve sivribiberle kavurun
doğranmış maydanozu önceden ıslatılmış pirinçleri ve baharatları ekleyip karıştırın
3
pırasaların içlerini hazırladığınız harçla doldurun ve yatay olarak tencereye dizin
üzerlerine parça parça margarin koyup kısık ateşte pişirin
patlıcan sote:
* 2 adet patlıcan
* 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
* tuz
* 250g kuşbaşı et
* 1 kuru soğan
* 2 sivribiber
* 2 orta boy domates
* karabiber
* pulbiber
* 1 çay bardağı kaynamış su
* 1 çay kaşığı salça
hazırlanması:
1
patlıcanları dörde bölüp yemeklik doğrayın
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile hepsini ovun
200C fırında kızarana kadar fırınlayın
2
patlıcanları tencereye alın
etleri patlıcana eklemeden önce bir iki kaşık zetinyağıyla kendi suyunu bırakana kadar hafif soteleyip suyunu çekmesine izin vermeden patlıcanın üzerine ilave edin
yemeklik doğranmış soğanı biberi rendelenmiş domatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın
3
salçayı suda ezin
yemeğin üzerine gezdirin
kısık ateşte kısa sürede pişirin
Alinti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul