Konu
:
Eytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Eytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik)
MALZEMELER
2 adet mezgit balığı filetosu
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kıyılmış nan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Karabiber
tuz
150 gr
yaprak
HAZIRLANIŞI
Balığı kaynar suda biraz haşlayın
Küçük parçalara ayırın
Soğanı sıvıyağda kavurun
Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin
Pirinci ekleyip hafifçe kavurun
Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun
Dereotu
nane
maydanoz
karabiber ve tuzu ilave edin
Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip
ortasını çukurlaştırın
Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun
Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın
Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın
Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin
1/2 su bardağı su ilave edin
Kısık ateşte 15 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul