Konu
:
Pekmezli Ayva Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Ayva Dolması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Ayva Dolması Tarifi
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı - 250 gr
Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr
Ayva 6 orta boy - 1400 gr
Pekmez 1 çay bardağı - 125 gr
Kişniş 1/2 yemek kaşığı - 1
4 gr
Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr
Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr
Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr
HAZIRLANIŞI
Kıymayı bir tencerede
kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekinceye değin
yaklaşık 15 dakika pişir
Pirinci yıka
süz
Ayvaları yıka
içlerini oy ve kararmaları için limonlu suya at
Kıyma
pirinç
pekmez
kişniş
tuz ve yağı iyice karıştır
Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir
Sıcak suyu ekle
ayvaİar yumuşayıncaya değin
yaklaşık 30 dakika pişir
Notlar
İç Anadolu Bölgesinde daha çok Nevşehir ve Konya illerinde yaygın olarak bilinir
Öğünlerde birinci yemek olarak servis edilir
1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 327 cal
Sodyum 245 mg Protein 8
4 g
A Vitamini 109 iu Yağ 10
5 g
Tiamin 0
10 mg Karbonhidrat 51
8 g
Riboflavin 0
15 mg Kalsiyum 111 mg
Niasin 2
83 mg Demir 3
99 mg
C Vitamini 14 mg Fosfor 103 mg
Çinko 1 mg
Kolesterol 29 mg
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul