Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Ayva Dolması Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Ayva Dolması Tarifi





Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı - 250 gr
Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr
Ayva 6 orta boy - 1400 gr
Pekmez 1 çay bardağı - 125 gr
Kişniş 1/2 yemek kaşığı - 14 gr
Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr
Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr
Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr


HAZIRLANIŞI
Kıymayı bir tencerede kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekinceye değin yaklaşık 15 dakika pişir
Pirinci yıka süz Ayvaları yıka içlerini oy ve kararmaları için limonlu suya at Kıyma pirinç pekmez kişniş tuz ve yağı iyice karıştır
Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir Sıcak suyu ekle ayvaİar yumuşayıncaya değin yaklaşık 30 dakika pişir
Notlar İç Anadolu Bölgesinde daha çok Nevşehir ve Konya illerinde yaygın olarak bilinir Öğünlerde birinci yemek olarak servis edilir 1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 327 cal
Sodyum 245 mg Protein 84 g
A Vitamini 109 iu Yağ 105 g
Tiamin 010 mg Karbonhidrat 518 g
Riboflavin 015 mg Kalsiyum 111 mg
Niasin 283 mg Demir 399 mg
C Vitamini 14 mg Fosfor 103 mg
Çinko 1 mg
Kolesterol 29 mg

Alıntı Yaparak Cevapla