Konu
:
Kereviz Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kereviz Dolması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kereviz Dolması Tarifi
MALZEMELER
4 kereviz
Yarım limon suyu
1 soğan
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
400 gr kıyma
1 avuç dolmalık fıstık
1 avuç kuşüzümü
1 çay kaşığı kimyon
4-5 dal maydanoz
Tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyup içlerini oyun
Kararmamaları için limonlu suda bekletin
Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin
Kıymayı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun
Domates
fistık
kuşüzümü
kimyon
tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin
Kerevizleri fırın kalıbına yerleştirin
Hazırladığınız kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun
Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul