Konu
:
Ayva Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Dolması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Dolması Tarifi
MALZEMELER
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1
5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın
Kararmamaları için limon suyu ile ovun
Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin
Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın
Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun
Sivri biberleri doğrayıp ilave edin
Kuşüzümü
kimyon
köri ve tuz ekleyin
10 dakika daha pişirip ateşten alın
Ayvaların çekirdek yataklarına
hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin
Un
tozşeker
zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın
Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın
Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Dikkat!
Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul