Yalnız Mesajı Göster

Dovğa Tarifi =≫Azeri Mutfağı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dovğa Tarifi =≫Azeri Mutfağı





Malzemeler
BakımlıyızCom - Dovğa Tarifi =>azeri mutfağı
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 demet dereotu
  • 15 çorba kaşığı un
  • tuz
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • 1/2 demet ıspanak
  • 1/2 demet nane
Yapılışı

Yumurtayı unu pirinci yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor) sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız Kaynadıktan sonra ateşini kısınız tam haşlanmış nohudunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pişmeye bırakınız Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız


Sogutarak icerseniz hem acliginizi giderir hemde rahatlatir
Bu çorba semizotu ebegümeci gibi yeşillikler kullanaak da yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla