Yalnız Mesajı Göster

Kaya Tuzunda Patates Tarifi =≫Belçika Mutfağı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaya Tuzunda Patates Tarifi =≫Belçika Mutfağı





Malzemeler
BakımlıyızCom - Kaya tuzunda patates Tarifi =>Belçika mutfağı
  • Tuz karabiber hint cevizi (Baharatçılarda bulmak mümkün)
  • 10-12 küp kesilmiş Emmental peyniri (veya taze kaşar)
  • 1 çorba kaşığı çiğ krema
  • 1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı ince doğranmış arpacık soğanı
  • 2 çay kaşığı tereyağı
  • 1 büyük boy patates ve kaya tuzu
Yapılışı

Fırın tepsisine 1-2 kaşık kaya tuzu (patatesin tepsiyle temasını kesecek kadar) serpilip patates üzerine oturtulur Önceden 1500 ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirilir Ortadan ikiye kesilerek patatesin içi bir kaşık yardımıyla oyularak çıkarılır Tüm malzemeler eklenerek iyice karıştırılır Üzerine ince bir dilim peynir eklenerek fırında ızgaraya konulur Peynir eriyip rengi dönünce servis tabağına alınır
Servis tabağında üzerine vinaigrette sos (3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kaşık üzüm sirkesi tuz) gezdirilmiş salata veya marul yapraklarından oluşan yükselti üzerine yerleştirilip cherry (küçük) domateslerle süslenerek servis yapılır
Püf noktası: Kaya tuzu patatesin nemini alıp iyice pişmesini sağlarken bir yandan da tuz tadını emmesini sağlıyor

Alıntı Yaparak Cevapla