Konu
:
Kaya Tuzunda Patates Tarifi =≫Belçika Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Kaya Tuzunda Patates Tarifi =≫Belçika Mutfağı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaya Tuzunda Patates Tarifi =≫Belçika Mutfağı
Malzemeler
Bakımlıyız
Com -
Kaya tuzunda patates Tarifi =>Belçika mutfağı
Tuz
karabiber
hint cevizi (Baharatçılarda bulmak mümkün)
10-12 küp kesilmiş Emmental peyniri (veya taze kaşar)
1 çorba kaşığı çiğ krema
1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı ince doğranmış arpacık soğanı
2 çay kaşığı tereyağı
1 büyük boy patates ve kaya tuzu
Yapılışı
Fırın tepsisine 1-2 kaşık kaya tuzu (patatesin tepsiyle temasını kesecek kadar) serpilip
patates üzerine oturtulur
Önceden 1500 ısıtılmış fırında
35-40 dakika kadar pişirilir
Ortadan ikiye kesilerek
patatesin içi bir kaşık yardımıyla oyularak çıkarılır
Tüm malzemeler eklenerek iyice karıştırılır
Üzerine ince bir dilim peynir eklenerek fırında ızgaraya konulur
Peynir eriyip
rengi dönünce servis tabağına alınır
Servis tabağında
üzerine vinaigrette sos (3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kaşık üzüm sirkesi
tuz) gezdirilmiş salata veya marul yapraklarından oluşan yükselti üzerine yerleştirilip
cherry (küçük) domateslerle süslenerek servis yapılır
Püf noktası: Kaya tuzu
patatesin nemini alıp iyice pişmesini sağlarken
bir yandan da tuz tadını emmesini sağlıyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul