Konu
:
Malezya Mutfağının Vazgeçilmezi Roti Jala(Dantel Krep)Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Malezya Mutfağının Vazgeçilmezi Roti Jala(Dantel Krep)Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malezya Mutfağının Vazgeçilmezi Roti Jala(Dantel Krep)Tarifi
Malzemeler
(20 krep için):
- 2 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı tuz (İsterseniz daha fazla da koyabilirsiniz
)
Bu malzemeleri geniş bir kasede karıştırın
Ortasını havuz gibi açın ve
- 2 yumurta
- 2 su bardağı hindistan cevizi sütü
- 1 su bardağı su
ekleyin
Bir mikser yardımıyla karışımı
sulu bir hamur haline getirin
Kalın tabanlı bir tavayı
orta ateşe koyun
Biraz önce bahsettiğimiz gibi
yarım soğan ile bir kez tavayı yağlayın
Tava kızınca
yuvarlak hareketler yaparak
hamuru tavaya dökün
20-30 saniye sertleşmesini bekleyin
İki ucunu ortada birleştirin
Hafifçe rulo şekline getirerek
tabağa alın
Sıcak veya ılıkken ikram edin
Özellikle baharatlı tavuk gibi yemeklerin yanında servis edebilirsiniz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul