Konu
:
Kağıtta Balık Tarifi (Çin Mufağından)
Yalnız Mesajı Göster
Kağıtta Balık Tarifi (Çin Mufağından)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kağıtta Balık Tarifi (Çin Mufağından)
Malzemeler
150 gr havuç (kazınıp
ince çubuklar halinde doğranmış)
3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp
ince çubuklar halinde doğranmış)
2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
300 gr beyaz etli balık filetosu
1 tutam karabiber
1 limon (ince dilimlenmiş)
Yapılışı
Bir tencereye 8 su bardağı su koyup
tencereyi ateşe oturtarak
suyu kaynamaya bırakın
Yağlı kağıttan
bir kenarı 25 cm çapında kare biçimi 4 kağıt kesin
Havuç
taze soğanlar ve maydanozu bir kasede karıştırıp
kağıtların üstlerine eşit miktarlarda paylaştırın
Keskin bir bıçakla balık filetolarını çok ince şeritler halinde kesip
sebzelerin üstüne eşit miktarlarda yerleştirin
Her kümenin üstüne sıvıyağ gezdirip
karabiber serpin
Kare biçimi kağıtlardan birini karşılıklı iki kenarından tutup
biri öbürünün üstüne gelecek biçimde harcın üstüne katlayın
Kalan iki kenarı da birbirinin üstüne gelecek biçimde kıvırıp
bir kez daha kıvırarak paketi bütünüyle kapatın ve katlama yerlerini elinizle bastırarak
yapışmalarını sağlayın
Kalan üç paketi de aynı biçimde hazırlayıp
balık paketlerini delikli bir buğulama kabına yan yana yerleştirin
Buğulama kabını suyun kaynamakta olduğu tencereye oturtup
üstünü örterek balık paketlerini beş dakika buharda pişirin
Sonra tencereyi ateşten alıp
buğulama kabındaki paketleri 4 servis tabağına yerleştirin
Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul