Konu
:
Mogueca - Karides Buğulaması Tarifi=≫Brezilya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Mogueca - Karides Buğulaması Tarifi=≫Brezilya Mutfağı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mogueca - Karides Buğulaması Tarifi=≫Brezilya Mutfağı
Malzemeler
Bakımlıyız
Com -
Mogueca - Karides Buğulaması Tarifi=>Brezilya mutfağı
1 kg
dilimlenmiş levrek
1/2 kg
karides (istenildiği takdirde)
1/2 bardak sirke
5-6 diş sarmısak
1 limon suyu
İstenildiği kadar tuz
SOS MALZEMESİ:200 gr
doğranmış soğan
200 gr
doğranmış biber
200 gr
doğranmış domates
1 fincan ince doğranmış maydanoz
1/2 bardak zeytinyağı (aslında "dende" yağı)
1/2 bardak sirke
İstenildiği kadar tuz
Yapılışı
1) Sirke
sarmısak
limon suyu ve tuz karışımı ile levrek dilimlerini ovup en az 4 saat bekletiniz
2) Sosun bütün malzemelerini de karıştırıp en az 4 saat bekletiniz
3) Bir kat balık
bir kat sos olmak üzere diziniz
4) Çok az miktar su ekleyip ateşe koyunuz ve pişene kadar azaldıkça su ekleyiniz
5) Servis tabağına alıp kalan sosu üzerine dökünüz ve maydanozla süsleyiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul