Konu
:
Brezilya Usulü Pilav Tarifi =≫Brezilya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Brezilya Usulü Pilav Tarifi =≫Brezilya Mutfağı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brezilya Usulü Pilav Tarifi =≫Brezilya Mutfağı
Malzemeler
Bakımlıyız
Com -
Brezilya Usulü Pilav Tarifi =>Brezilya mutfağı
250 gram soyulmuş karides
tereyağı ya da margarin
2 su bardağı pirinç
toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
maydanoz
1 diş sarımsak
tuz
2 adet soğan
300 gr sulu domates
6 çorba kaşığı zeytinyağı
600 gr et suyu
Yapılışı
4 Kişilik
Pirinci bir tencereye koyun
etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın
Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın
Pirinç etsuyunu çekmeli
Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün
Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun
ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip
çıkarın
şeritler halinde doğrayın
Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin
Bu arada karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin
Bir kapta
çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın
Karidesleri
domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin
Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın
Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın
pirinci koyun
Üstüne kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun
Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul