Konu
:
Hint Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Hint Yemekleri
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hint Yemekleri
Garam Masala 2 Tarifi
Malzemeler
1 tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı karanfil
1 tatlı kaşığı kimyon tanesi
5 cm
boyunda kabuk tarçın
1 çorba kaşığı kakule tanesi
Yapılışı
Tüm bu baharatı birlikte çekin
Böylece
son derece hoş kokulu bir karışım elde edeceksiniz
Bu baharat karışımı
Pakistan yemeklerinde çok sık kullanılıyor ve her yemeğe çeşni katıyor
Puri Tarifi
Malzemeler
kizartmak icin yeterince ghi
1 cimdik tuz
1 corba kasigi ghi
250 gr
bugday unu
Yapılışı
Un
tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir
Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur
Nemli bir beze sarilarak 30 dak
bekletilir
Hamur 4er santim capinda toplar haline getirilir ve yaglanmis merdane ile acilir
Ince ve yuvarlak olmasina ozen gosterilir
Sicak yagda kizartilir ama kabarincaya kadar kepceyle yagin icinde tutmak gerekir
Ters yuz edilen puri pembelesince yagdan alinir
Yagin suzulmesi icin dik yerlestirilir
DHANIWALI MURGH KORMA (KISNIS YAPRAKLI PILIÇ) Tarifi
Malzemeler
2 YEMEK KASIGI DOGRANMIS TAZE KISNIS YAPRAGI
1/2 dl ZEYTINYAGI
3 dl YOGURT
1/2 ÇAY KASIGI KARABIBER
1 TABLET TUVUK SUYU
5 ADET IYCE DOGRAMNIS TAZE ACI BIBER
TUZ
2 ADET IYICE DOGRANMIS SOGAN
1/2 ÇAY KASIGI ZENCEFIL
10-12 ADET SAFRAN TANESI
10 CM UZUNLUGUNDA TARÇIN DALI
5 DIS SARIMSAK
8 ADET HEMALE (KAKULE) (ÖGÜTÜLMÜS)
4 ADET KARANFIL
1 KG PILIC
Yapılışı
PILICI 6 DL SU IÇINDE
2 DIS SARIMSAK ILE BIRLIKTE YAKLASIK 10 DAKIKA KAYNATIN
BU ARADA KÖPÜKLERINI KEPCE ILE SÜZÜP ATIN
BU ZAMAN SONUNDA PILICIN SUYUNU SÜZÜN VE BIR KENARDA MUHAVAZA EDIN
PILICI SOGUTUN DAHA SONRA ILIK SUYUN ALTINA TUTUN
VE KÜÇÜK PARÇALARA KESIN
GERIYE KALAN SARIMSAKLARI EZIP BIR DL SU IÇINDE MUHAVAZA EDIN
SAFRAN TANELERINI 1/2 DL SU ICINDE ISLATIN
BIR KASIGIN SIRTIYLA EZIP TAD VE RENGININ ÇIKMASINI SAGLAYIN
ACI BIBER VE SOGANLARI MIKSERDEN GECIRIN
YOGURDU KARISTIRIP EZIN
BIR KENARDA MUHAVAZA EDIN
BIR TENCEREDE YAGI KIZDIRIN
EZILMIS SOGAN VE BIBERLERI SARI BIR RENK ALANA KADAR PISIRIN
SIRASIYLE
KARANFILLERI
KAKULE (HAMALE) YI TARÇIN TANESINI VE SON OLARAKDA ZENCEFILI TENCEREYE ATIP KARISGTIRIN
PILICI VE SUYUN IÇINDE OLAN SARIMSAGI
YOGURDU TENCEREYE KATIP
KARISITRIN
KISIK ATESTE 10 DAKIKA PISIRIN
YEMEGI TUZLAYIN
PILIC RENK ALANA KADAR KISIK ATESTE PISIRIN ANCAK YAKMAYIN
PILIC BULYONUNU IKI-ÜÇ DL SUDA EZIP YEMEGIN SOSUNUN CIVIK SEKLINI SEKLINI ASMIYACAK SEKILDE TENCEREYE KATIN YAKLASIK 30 DAKIKA KISIK ATESTE PISIRIN
YEMEK KISIK ATESTE PISERKEN ICINE SAFRAN VE SUYUNU KARABIBER
VEYA BEYAZ BIBERLE VE TAZE KISNIS YAPRAGI ILE TATLANDIRABILIRISINIZ
YEMEGINIZ PISINCE PILAV VEYA TAZE EKMEKLE SERVIS YAPABILIRSINIZ
AFIYET OLSUN
Paprikalı Makarna Tarifi
Malzemeler
350 gr Selva orta uzun makarna
1 tatlı kaşığı bal
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı köri
25 gr margarin
200 gram mantar
4 adet kırmızı (salçalık) paprika biber
2 çorba kaşığı soya filizi
1 adet et suyu bulyonu
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı safran
1/2 demet taze reyhan
1 tutam zerdeçal
1 tutam tarçın
100 gr koyun kıyması
tuz
Yapılışı
Lezzetli bir makarna pişirmek için oldukça geniş ve derin bir tencereye
bol miktarda suya ihtiyacınız olacak
Suyu yüksek ateşte kaynatın
İçine 1 tatlı kaşığı balı
et suyu bulyonunu ve safranı ekleyin
Her 100 gr
makarna için bir litre suya 10 gram tuz yeterlidir
Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin
Tuzu kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir
Eğer tuz diyetiniz var ise yarım limonun suyunu kullanabilirsiniz
Dilerseniz 1 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvıyağ ekleyebilirsiniz
Makarnaları yavaşça azar azar ekleyin ki suyun kaynaması durmasın
Tencerenin kapağını kapatmadan paketin üzerinde belirtilen süre kadar kaynatın
Ara sıra karıştırın
Pişme süresinin sonuna doğru sık sık kıvamını kontrol edin
Haşlanan makarnayı soğuk suya tutmadan kevgirde süzün
SOSUN HAZIRLANIŞI
Kuru soğanı yemeklik doğrayarak margarin yağında hafifçe sarartın
İçine kıymayı
ufak kesilmiş mantarları
kare şeklinde doğranmış paprika biberleri
soya filizlerini
köri baharatını
zerdeçalı
tarçını
tuzu ve karabiberi koyun
Kısık ateşte arada bir karıştırarak
sebzelerin kendi suyu yetmediyse 1 fincan kaynar su ekleyerek pişirin
Bu malzemeyi makarna ile karıştırın
Üzerini ince kıyılmış reyhanla süsleyerek sıcak servis yapın
Soğan Köftesi Tarifi
Malzemeler
4 soğan
4 çorba kaşığı Piyale un
2 yumurta
1 şişe ketçap veya 2- 3 kaşık biber salçası
Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Soğan yarım halka şeklinde doğranır
Un
yumurta
tuz
karabiber konup karıştırılır
Kızgın yağa kaşık kaşık dökülüp kırmızı renkte kızartılır
Ketçap veya biber salçası ile servis yapılır
Aloo Hari Moong Toran Tarifi
Malzemeler
250 gr taze fasulye
yarım çay kaşığı turmeric
3 adet patates
1 adet taze zencefil
4 yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1 adet soğan
1 dal kişniş
1 adet yeşil biber
3 adet domates
yarım çay kaşığı köri
yarım çay kaşığı pul biber
Yapılışı
Tereyağını kızdırın
Kıyılmış soğanı yağda pembeleştirin
Küçük küpler halinde doğranmış domatesi ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar karıştırın
Bu karışıma köri
turmeric ve pul biber ilave edip
5 dakika pişirin
Küçük doğranmış fasulye
küp kesilmiş patates
ince kıyılmış yeşil biber
rendelenmiş taze zencefil
dövülmüş sarımsak ve kişniş yaprağını ekleyin
Üzerine 1 çorba kaşığı su ilave edip
kısık ateşte 15 dakika pişirin
Tuz ekleyip
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul