Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Halka Ekmek Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Halka Ekmek Tarifi







1 paket yaş maya (40 gr)
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
tuz
aldığı kadar un

içi:
beyaz peynir (arzuya göre soğanla kavrulmuş kıyma veya haşlanmış patates)

üzerine:
yumurta sarısı
susamçörek otu

Ilık sütte yaş maya eritilir Unmayalı süt sıvı yağ yumurtalar ve tuz karıştırılarak hamur yoğrulurüzeri nemli bir bezle örtülüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır Hamur dinlendikten sonra elle açılabildiği kadar ince olarak açılırArzu edilen iç yayılıp rulo yapılırRuloya halka şekli verilirÜzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülürsusam ve çörek otu serpilir Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla