Konu
:
Kuşbaşılı Pide Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuşbaşılı Pide Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşbaşılı Pide Tarifi
Malzemeler
55 Su orta boy su bardağı un
1 Yemek kaşığı kuru maya
1 Şeker kaşığı şeker
1 Şeker kaşığı tuz
1 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı ılık süt
Üstüne sürmek için margarin
Kuşbaşı pide için:
300 gr kuş başı doğranmış et
3 Domates
3 Yeşil biber
1 Şeker kaşığı biber salçası
1 Çay kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kaşarlı pide için:
1 Tepeleme dolu kase rende kaşar
1 Adet domates
2 Adet yeşil biber
Hazırlanışı
İlk önce Kuş başı eti hazırlayıniz bi kenarda soğusun
Bunun için tavaya yarım çay bardağı sıvı yağı katıp oacağın altını açıniz
Yağ ısınınca etleri sulandırmadan harlı ateşte sote ediniz
Bir iki dakika sonra üzerine ince doğranmış yeşil biberleri katıp birlikte bir iki kez çeviriniz sonra salça ve baharatını ve küçük küçük doğradığınız domatesleri ekleyiniz bir iki dakika daha kavrulsun
En son tuzunu atın ocağın altını kapatıniz
Hamurun hazırlanışı:
5 Bardak unu geniş bir kaba alın kenarlarına tuzu ve şekeri katınız
Unun ortasını havuz gibi açıp ortasına mayayı ekleyiniz üzerine ılık su ve sütü katınız
İlk önce mayayı eritin sonra hamuru yoğurunuz
Diğer yarım bardak unu ise en son hamuru toparlamak için kullanınız
Yoğurgunuz hamuru bir merdane ile açınız
Tepsiyi yağlayınız
Açtığınız hamuru tepsiye alın ortasına iç malzemeyi ekleyiniz ve kenarlardan başlayarak en uç kenara kadar katlayıpuçları birleştiriniz
Sıcak bir ortamda 30 dk dinlendiriniz
Sonra fırında kızarana kadar pişiriniz
Pidenin altı ve üstü yeterince kızarınca fırından alın üzerine çok az margarin sürünüz ve dilimleyip servis yapabilirsiniz
Kaşarlı pidede aynı yöntemi izleyiniz
Açtığınız hamurun üzerine kaşarı Domatesi ve biberi katıp mayalandıktan sonra fırınlayınız
Yine sıcak olarak servis yapınız
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul