Konu
:
Patatesli Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım)
susam[/list]İç Malzemesi
Patates
Kavrulmuş soğan
Salça
Tuz
Damak tadına göre istenilen baharatlar
Verilen malzemelerle 4 parça çıkıyor
dilerseniz malzemelerin yarısını kullanarak daha azda elde edebilirsiniz
Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılıp
hamur yoğrulur
Mayalanması için beklenir maya geldikden sonra hamur 4 eşit parçaya bölünür
Her bir parça merdane yardımı ile uzunlamasına açılır
İstenilen inceliğe ulaştığında hazırlanan patatesli harçdan ilave edilir
Kaşığın tersi ile hamurun heryerine eşit şekilde harçdan dağıtılır
Hamurun heryerine patatesli harçdan ilave ettikden sonra
Kenarlardan başlayarak ortaya doğru kapatılır
Hamurların uçları birbir ile yapıştrılırsa açılma olasılığını ortadan kaldırmış oluruz
ters çevirip tepsiye koyacağımız için açık bi yer kalmamasına dikkat edin
Hamurmuzun ağzı kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirelim
Üzerine yumurta sarısı sürelim
isteğe bağlı susam ve çörek otu dökelim
Tepside mayalanması için en az yarım saat bekleyelim
Önceden ısıtılmış
175 C'de hamurlarımız altın rengini alana kadar pişirelim
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul