Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Sütlü Somun Ekmek Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Sütlü Somun Ekmek Tarifi






Cevizli Sütlü Somun Malzemeler:

• 3 su bardağı un
• 1 tatlı kaşığı kuru maya
• Yarım su bardağı ılık su
• Yarım su bardağı süt
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• Yarım su bardağı ceviz içi
Cevizli Sütlü Somun Yapılışı:

Maya süt ılık su tuz ceviz ve sütü karıştırın Geniş bir kaseye koyun Karışımın hacmi iki katına ulaşınca un ve zeytinyağıyla birleştirip yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru oda sıcaklığında hacmi iki katına çıkacak kadar bekletin
Mayalanan hamura elinizle arzu ettiğiniz şekli verin Üzerine yumurta sarısı sürün Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 15 dakika bekleyin
Isıtılmış fırında 180 derecede altın rengini alana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla