Konu
:
Rokalı Dana Eti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Rokalı Dana Eti Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rokalı Dana Eti Tarifi
MALZEMELER
2 Çorba Kaşığı Baharatlı Un (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırılmış)
1 kg Dana Eti (göğüs kısmından
fazla yağı alınıp kuşbaşı doğranmış)
60 gr Tereyağ (4 çorba kaşığı)
12 Taze Soğan (ayıklanmış)
1/2 Su Bardağı Et Suyu
1/2 Su Bardağı Beyaz Şarap
1 Tatlı Kaşığı Hardal
6 Çorba Kaşığı Roka (ince ince doğranmış)
2 Demet Roka (ayıklanmış
yıkanmış ve silkelenerek suyu atılmış)
HAZIRLANIŞI
Baharatlı unu orta boy bir kaseye koyup
etleri bu una bulayınız; silkeleyerek fazla unlarını atıp
etleri bir kenara koyunuz
Geniş bir tavada
tereyağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızınca taze soğanları koyup 3-4 dakika
renkleri pembeleşinceye kadar kavurunuz
Bir delikli kepçe ile soğanları tavadan alıp bir tabağa diziniz ve sıcak kalmalarını sağlayınız
Etleri tavaya koyup
sık sık karıştırarak 8-10 dakika
her tarafları kahverengi olana kadar kızartınız
Et suyunu
şarabı ve hardalı ekleyip ateşi yükseltiniz ve devamlı karıştırarak kaynatınız
Kaynayınca ateşi kısıp 40 dakika
etler sivri uçlu bir bıçak batırıldığında yumuşak olana kadar pişiriniz
Tavayı ateşten indirip doğranmış rokayı içine koyarak karıştırınız
Karışımı ısıtılmış bir servis tabağına alıp
kalan rokayla birlikte servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul