Konu
:
Taç Pirzola Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Taç Pirzola Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taç Pirzola Tarifi
MALZEMELER
1 adet kuzu kaburga
2 bardak pirinç
4 yemek kaşığı mısır
1 tatlı kaşığı yeşil karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 adet kuru soğan
2 adet taze soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı maydanoz
1 tatlı kaşığı yenibahar
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı fıstık içi
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Üzümleri ılık suda bekletin
Fıstıkları pembeleşene kadar kavurun
Pirinci ılık ve tuzlu suda 20 dakika bekletin
Kaburga kemiklerinin kenarlarından bıçakla alarak yuvarlak hale getirin
Kestiğiniz ufak kuşbaşı etleri kenara alın
Büyük bir tepsiye kaburgayı daire şeklinde yerleştirip karabiber ve tuz atın
Yumuşak olması için 2 kaşık sıvıyağı her tarafına gezdirdikten sonra bekletin
Soğanları zar şeklinde doğrayıp margarinle pembeleştirin
Pirinçleri ilave edip 10 dakika süreyle kavurun
Fıstık
kuş üzümü
yeni bahar
mısır
karabiber
maydanoz ve ince kıyılmış taze soğanları da ekleyip 1 bardak su ilave edin
Çok kısık ateşte
pilav suyunu çekene kadar pişirin
Tepsideki kaburganın ortasına pilavı yerleştirin
Beklettiğiniz kuşbaşı etleri tuzlayıp pilavın üstüne koyun
175 derecelik fırında 25 dakika pişirin
Sonra 3 bardak sıcak su ilave edin
Tacın üzerini folyoyla kapatıp 1 saat daha pişirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul