Yalnız Mesajı Göster

Pırasalı Bonfile Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Bonfile Tarifi





MALZEMELER
500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı
1 Çorba Kaşığı Üzüm Likörü
2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası
500 gr Pırasa
3 Adet Küçük Taze Soğan
2 Çay Kaşığı Sıvıyağ
2 Çay Kaşığı Şeker
1/2 Su bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz
Tuz Karabiber


HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde et parçalarını et suyunu mısır nişastasını soya sosunu 1 çorba kaşığı susam yağını karabiberi tuzu ve üzüm likörünü karıştırın Yarım saat buzdolabında bekletin
Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin(sadece dışı biraz kahverengileşsin) İçine pırasa ve soğanı ekleyip 3-4 dakika daha tavada çevirip tabağa alın Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla