Konu
:
Pırasalı Bonfile Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Bonfile Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Bonfile Tarifi
MALZEMELER
500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı
1 Çorba Kaşığı Üzüm Likörü
2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası
500 gr Pırasa
3 Adet Küçük Taze Soğan
2 Çay Kaşığı Sıvıyağ
2 Çay Kaşığı Şeker
1/2 Su bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde et parçalarını
et suyunu
mısır nişastasını
soya sosunu
1 çorba kaşığı susam yağını
karabiberi
tuzu ve üzüm likörünü karıştırın
Yarım saat buzdolabında bekletin
Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın
Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin
(sadece dışı biraz kahverengileşsin)
İçine pırasa ve soğanı ekleyip
3-4 dakika daha tavada çevirip
tabağa alın
Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul