Konu
:
Patatesli Pirzola Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Pirzola Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Pirzola Tarifi
MALZEMELER
1/2 Kg Küçük Boy Patates
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tablet Et Suyu
1 Maydanoz
Pirzolalar İçin:
1/2 Kg Pirzola
2 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Tatlı Kaşığı Kekik
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup yıkayarak bir tencereye alalım
Tencereye sıvı yağı ekleyelim
Et suyu tabletini atalım
Kısık ateşte
patatesleri pişirelim
Eğer patates su salmazsa
üzerine bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edelim
Patatesi indirmeden önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sallayarak karıştıralım
Pirzolaların hazırlanması:Teflon tavayı ateşe koyalım ve kızdıralım
Tavada
pirzolaları yağsız olarak arkalı
önlü kızartalım
Başka bir tavada kabukları soyulduktan sonra ince doğranmış domatesleri ve çekirdek yatağı çıkarılmış biberleri pişirelim
Üzerine pirzolaları dizelim
Tuz
karabiber ve kekiği serpip kısık ateşte on dakika daha pişrelim
(Bu arada tabii ki etleri ters yüz etmeyi unutmayın)
Not: Pirzolaların daha lezzetli olması için dilerseniz pişirmeden önce kırmızıbiber
kekik ve karabiber gibi baharatlar serpip bir süre bekletebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul