Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Pirzola Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Pirzola Tarifi





MALZEMELER
1/2 Kg Küçük Boy Patates
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tablet Et Suyu
1 Maydanoz
Pirzolalar İçin:
1/2 Kg Pirzola
2 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Tatlı Kaşığı Kekik
Tuz Karabiber


HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup yıkayarak bir tencereye alalımTencereye sıvı yağı ekleyelimEt suyu tabletini atalımKısık ateştepatatesleri pişirelimEğer patates su salmazsaüzerine bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edelim
Patatesi indirmeden önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sallayarak karıştıralım
Pirzolaların hazırlanması:Teflon tavayı ateşe koyalım ve kızdıralımTavadapirzolaları yağsız olarak arkalıönlü kızartalımBaşka bir tavada kabukları soyulduktan sonra ince doğranmış domatesleri ve çekirdek yatağı çıkarılmış biberleri pişirelim Üzerine pirzolaları dizelimTuzkarabiber ve kekiği serpip kısık ateşte on dakika daha pişrelim(Bu arada tabii ki etleri ters yüz etmeyi unutmayın)
Not: Pirzolaların daha lezzetli olması için dilerseniz pişirmeden önce kırmızıbiber kekik ve karabiber gibi baharatlar serpip bir süre bekletebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla