Konu
:
Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği Tarifi
MALZEMELER
600 Gr Dana Kuşbaşı
6 Adet Minik Soğan
1 Havuç
200 Gr Mantar
Bir Demet Kokulu Ot(Maydanoz
Kekik
Mercanköşk)
50 gr (6 Çorba Kaşığı) Un
90 gr (6 Çorba Kaşığı) Tereyağı
2 Yumurta Sarısı
1 Limon
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Et suyunu kaynatın
Kuşbaşı dana etini kazınarak temizlenmiş havucu ve kokulu ot demetini ekleyin
Et suyu kaynayınca
altını kısıp 40 dakika kadar eti pişirin
Soyulmuş soğanları ilave edin
20 dakika daha pişirin
Tencereyi ateşten alın
İyice yıkadığınız mantarları dilimleyin
Bir başka tavada 40 gr (2
5 çorba kaşığı) tereyağında yaklaşık 10 dakika sote edin
Sonra tuzunu
karabiberini serpin
Bir tencerede 50 gr (3
5 çorba kaşığı) tereyağını eritin
Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak yarım litre sıcak et suyunu ilave edin
Bu sosu
koyulaşana kadar karıştırmak suretiyle pişirin
Bu sosa yarım limon suyuyla karışmış yumurta sarılarını
tuz ve karabiberi ilave edin
Eti ve soğanları süzün
servis tabağına düzenleyin
Et suyunda pişmiş havucu dilimleyip mantarları ekledikten sonra hepsinin üzerine hazırladığımız sosu dökün
Şimdi servise geçebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul