Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Kuzu İncik Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Kuzu İncik Tarifi





MALZEMELER
6 Adet Kuzu İncik
Tuz Larabiber
5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Adet Soğan
2 Diş Sarmısak
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Yaprak Defne
Kekik
300 gr havuç
300 gr Mantar
Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr)
2 Yemek Kaşığı Nişasta
2 Yemek Kaşığı Sirke


HAZIRLANIŞI
Incikleri tuzlayıp biberleyin Fırına uygun bir sahanda yağ ile iyice kızartın Soğan ve sarmısağı kıyın Domates salçası defne ve biraz kekikle beraber edere katıp kavurmaya devam edin Üç çay bardağı sıcak su ekleyip 175° ısıtılmış fırında 2 saat pişirin
Bu süre boyunca etler suyunu çekerse azar azar sıcak su eklemeye devam edin ve incikleri arada çevirin Bir saat sonra doğradığınız havuçları ve mantarları 15 saat sonra da süzdüğünüz domatesleri ekleyin
Yemeği fırından çıkarınca etleri bir tabağa alın Sosu çok az suda erittiğiniz nişasta ile koyulaştırın Tuz karabiber ve sirke ekleyip bir taşım kaynatın Etleri katıp kekik serpin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla