Konu
:
Sebzeli Haşlama Et Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Haşlama Et Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Haşlama Et Tarifi
MALZEMELER
1 Kg Koyun Eti (Kemikli Parça Et)
3 Adet Havuç
3 Adet Patates
2 Adet Limon Suyu
2 Yumurta Sarısı
1 Demet Maydanoz
3 Adet Soğan
4-5 Su Bardağı Su
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
4-5 bardak suyu kaynatalım
Parçalanmış eti
kaynayan suya atıp
doğranmış havuç
patates ve iri doğranmış soğanı ilave edelim
Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım
Kapağını kapatarak pişmeye bırakalım
Düdüklü tencerede yarım saat
çelik tencerede ise etler yumuşayana kadar pişirelim
Haşlamanın daha lezzetli olması için limon ve yumurta ile terbiye yapmak gerekir
Terbiye için
yumurta sarılarını biraz tuzla çırpalım
Üzerine limon suyunu ekleyelim
Yemeğin suyundan biraz alıp yaptığımız terbiyeye ekleyerek çırpmaya devam edelim
Sonra pişmiş yemeğin üzerine döküp karıştıralım
İnce ince kıyılmış maydanozu da tabaklara serpip haşlamamızı tatlandıralım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul