Konu
:
Mantar Soslu Et Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Soslu Et Dolması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Soslu Et Dolması Tarifi
Mantar Soslu Et Dolması Tarifi
Mantar Soslu Et Dolması
Resimli Mantar Soslu Et Dolması Tarifi
Mantar Soslu Et Dolması nasıl Yapılır
Geleneksel bir Rus yemeği olan mantar soslu et dolması ince dövülmüş bifteğin önce doldurulup sonra pişirilmesi ile hazırlanır
MANTAR SOSLU ET DOLMASI RESİMLİ
Malzemeler
4 büyük parça sokum bifteği (çok ince dövülmüş)
1 diş sarımsak (ikiye bölünmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Sosu:
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
250 gr mantar (temizlenip
kabaca kıyılmış)
1 çorba kaşığı un
310 gr (1+1/4 su bardağı) krema
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
Harcı:
60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi
1 tatlı kaşığı limon kabuğa rendesi
1 küçük soğan (çok ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 yumurtanın sarısı
Mantar Soslu Et Dolması Yemeğinin Hazırlanışı
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (150'C) getirip ısıtınız
Sosu hazırlamak İçin 2 çorba kaşığı tereyağı orta boy bir tavada
orta ateşte kızdırınız
Yağ kızınca soğanı atıp arasıra karıştırarak 5-7 dakika
soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kızartınız
Mantarları ekleyip ateşin altım kısarak 12-15 dakika
mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Tavayı ateşten alıp tahta kaşıkla unu yavaşça Karıştırarak purtuksuz bulamaç yapınız
Daha sonra
kremayı yavaşça karıştırarak ekleyiniz
Tavayı yeniden ateşe oturtup tuz
karabiber ve kırmızı biberi ekip
devamlı karıştırarak 2-3 dakika
sos pürtüksüz ve koyu bir kıvam alana kadar pişirdikten sonra
tavayı ateşten alıp bir kenara bırakınız
Biftekleri sarımsak yarımlarıyla iyice ovup sarımsakları atınız
Tuz ve karabiberi serperek harcı hazırlayana kadar bir kenara bırakınız
Harcı yapmak için orta boy bir kasede butun harç malzemesini karıştırıp tahta taşıkla bulamaç haline gelene kadar karıştırınız
Harcı 4 sosis biçimine sokup her bilteğin üstüne birini yerleştiriniz
Biftekleri rulo gibi sarıp iple yada kürdanla sağlamlaştırınız
Büyük bir tavada 45 gr (3 çorba kaşığı) yağı orta ateşte kızdırınız
Yağ kızınca et dolmalarını içine koyup her yanlarını 2 dakika
hafif kahverengi olana kadar kızartınız
İki çatalla et rulolarını tavadan çıkarıp servis tabağına yerleştiriniz
Geri kalan 1 çorba kaşığı yağla ateşe dayanıklı cam bir servis tabağını yağlayınız
Et dolmalarını içine yerleştirip
üstüne hazırlamış olduğunuz mantarlı sosu dökünüz
Servis tabağını fırına sürüp 25-30 dakika
etlere keskin bir bıçağın ucu rahatça batana kadar pişiriniz
Kabı fırından alıp üstünü maydanozla süsleyerek hemen servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul