Konu
:
Tencerede Kaz Kızartması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tencerede Kaz Kızartması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tencerede Kaz Kızartması Tarifi
Tencerede Kaz Kızartması Tarifi
tencerede kaz kızartması tarifi resimli
tencerede kaz kızartması
kaz kızartması
Malzemeler:
1 adetkaz palazı
6 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
2 adet küçük havuç
3 diş sarmısak
1 bardak su
2 demet maydanoz
Domates (ya da salça)
Tuz
Yapılışı:
Bir tencereye içi temizlenmiş tütsülenmiş yıkanmış bir kazın içine 2 demet maydanoz sokulur daha sonra kaz ölçülere göre su küçük parçalara doğranmış bir havuç dörde bölünmüş soğanlar ve tuz konularak ateşe konur
Suyun ısınmasıyle üzerinde meydana gelen köpükler delikli bir kepçe ile alınarak atılır
Tencerenin kapağı kapatılır ve kaz pişirilir
Kaz pişince tencereden çıkartılır ve başka bir tencerede sıvıyağda kızartılır
Sonra bu tencereden alınarak kol göğüs but sırt gibi parçalara bölünür ve servis tabağına dizilir
Bu iş bitince kazın kızardığı tenceredeki yağa öbür tencerede bulunan ve kazla birlikte haşlanan havuç ve soğanlar boşaltılır 2 - 3 dakika kavrulur bunun içine kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış küçük küçük doğranmış domatesler (yoksa salçası) ilâve edilerek 5 dakika kavrulur
Sonra buna kaz suyu katılır ve yeniden 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra hepsi süzgeçten geçirilir
Süzgeçten geçen salça tabaktaki kaz parçalarının üzerine dökülerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul