Yalnız Mesajı Göster

Gelin Kebabı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Kebabı Tarifi





Gelin Kebabı Tarifi

Gelin Kebabı yapımı
Gelin Kebabı nasıl yapılır
Resimli Gelin Kebabı Tarifi

Gelin Kebabı Malzemeleri
Hamur İçin;
  • 15 Su Brdağı Un
  • 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • Biraz Su Tuz
Üzerine:
  • 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Soğan
  • 250 Gr Kıyma
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 1 Adet Domates
  • 5 Adet Mantar
  • 2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
  • Tuz Karabiber Kekik
Sos İçin:
  • 1 Çay Kaşığı Salça
  • 1 Tatlı Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Et Suyu






Gelin Kebabı Yemeğinin Tarifi
[*]Önce hamuru hazırlayın Bunun için un tuz sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın Yeterli miktarda su ilave edin Yoğurarak hamur haline getirin Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlendirin[*]Sonra hamurdan iri bezeler koparın Yemek tabağı büyüklüğünde açın Teflon tavayı yağlayın Hamuru tavaya alıp arkalı önlü kızartın[*]Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın Soğanı rendeleyip yağda kavurun Kıymayı ekleyin Kavurun Küçük doğranmış biber domates ve mantarları ilave edin Tuz karabiber ve kekiği ekleyin Hamuru servis tabağına alın Üzerine malzemeyi yayın[*]Salça un ve et suyunu çırpın Ateşte koyulaşana dek pişirin Yemeğin üzerinde gezdirin İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla