Konu
:
İrlanda Usulü Güveç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İrlanda Usulü Güveç Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrlanda Usulü Güveç Tarifi
İrlanda Usulü Güveç Tarifi
Resimli İrlanda Usulü Güveç Tarifi
İrlanda Usulü Güveç nasıl yapılır
İrlanda Usulü Güveç yemek tarifi
Malzemeler
2 kg domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kg bezelye
1 diş sarmısak
1 kg barbunya
1 soğan
1 su bardağı domates püresi
3 havuç
1 çay kaşığı güllaç yaprağı
3 kereviz
1 çay kaşığı biberiye
1 patates
1 adet defne yaprağı
tuz
karabiber
1 çay kaşığı kekik
bahariye
Hazırlanışı
Geniş ve derin bir tavada az yağ kızdırıp iri parçalar halinde dilimlediğiniz soğan
havuç ve kerevizi 3-5 dakika kavurun
Soğanlar pembeleşince ateşten alın
Tencereye barbunya
fasulye
küp şeklinde doğradığınız domates
domates püresi
iri dilimlediğiniz büyük bir patates
ezilmiş ve kavrulmuş sarmısak ve baharatları (karabiber hariç) ekleyip karıştırın
Karışımın üzerini kaplayacak kadar su koyun
Tuz ve karabiberi serpin
Yemek kaynadıktan sonra ateşi kısıp sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin
Daha sonra taze ya da dondurulmuş bezelyeyi ekleyip birkaç dakika daha pişirmeye devam edin
Sebzelerin konservesini de kullanılabilirsiniz
Sıcak olarak servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul