Yalnız Mesajı Göster

Limon Soslu Dana Eskalop Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Soslu Dana Eskalop Tarifi





Limon Soslu Dana Eskalop Tarifi

Limon Soslu Dana Eskalop nasıl yapılır
Limon Soslu Dana Eskalop Tarifi
Resimli Limon Soslu Dana Eskalop Yapılışı



Malzemeler
8 Adet Dana Eskalop
2 Adet Biber(biri kırmızıdiğeri yeşil ya da sarı)
200 gr Mantar
Maydanoz
1 Yumurta
1 Diş Sarmısak
Limon
80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon
Tereyağı ya da zeytinyağı
Tuz Karabiber

Yemeğin Yapılışı
Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın
Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün Sarmısakları çıkarın aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın
Mantarları yıkayıp dilimleyin Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın 10 dakika kadar kızarsınlar
Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın
Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpın bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin
Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin
Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün ateşi söndürüp hızla karıştırın Karışımı et dilimlerinin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla