Konu
:
Limon Soslu Dana Eskalop Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limon Soslu Dana Eskalop Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limon Soslu Dana Eskalop Tarifi
Limon Soslu Dana Eskalop Tarifi
Limon Soslu Dana Eskalop nasıl yapılır
Limon Soslu Dana Eskalop Tarifi
Resimli Limon Soslu Dana Eskalop Yapılışı
Malzemeler
8 Adet Dana Eskalop
2 Adet Biber(biri kırmızı
diğeri yeşil ya da sarı)
200 gr Mantar
Maydanoz
1 Yumurta
1 Diş Sarmısak
Limon
80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon
Tereyağı ya da zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yemeğin Yapılışı
Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın
Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün
Sarmısakları çıkarın
aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın
Mantarları yıkayıp dilimleyin
Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın
10 dakika kadar kızarsınlar
Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın
Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpın
bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin
Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin
Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün
ateşi söndürüp hızla karıştırın
Karışımı et dilimlerinin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul