Konu
:
Ayvalı Bademli Bonfile Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Bademli Bonfile Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Bademli Bonfile Tarifi
Ayvalı Bademli Bonfile Tarifi
Ayvalı Bademli Bonfile Nasıl Yapılır
Resimli Ayvalı Bademli Bonfile Tarifi
Ayvalı Bademli Bonfile yapılışı
Ayvalı Bademli Bonfile Resimli Tarfi
Malzemeler
50 g margarin
3 çorba kaşığı zeytinyağ
500 g bonfile (1 cm kalınlığında yaprak şeklinde dövülmüş)
1 büyük ayva
2-3 soğan
1 su bardağından fazla badem
5 diş sarmısak yarım bardak kuşüzümü karabiber tuz tarçın
Yapılışı
Büyük yaprak şeklindeki bonfileyi 6 saat önceden karabiber
tarçın ve zeytinyağından oluşan bir karışımda bekletin
Ayvayı 1
5 cm'lik küpler şeklinde doğrayın
5 dk
az suda kuşüzümü ile birlikte haşlayın
50 g margarin'i eritin
içine önceden kıyılmış soğanı karıştırıp sararıncaya kadar çevirin
bademi katıp 2-3 dk
pişirin
dövülmüş sarmısağı ilave edin
ateşten alın
ayvayı suyuyla birlikte ekleyin
tuz ve karabiber ekin
Yaprak şeklindeki etin ortasına malzemeyi yerleştirin
bir rulo halinde sıkıca sarın
dış kenarlarından harcın taşmaması için kenarlarına 2 adet kürdan saplayın
Kalan karışım ve harç sıvısına yarım bardak su ilave edin
Kapaklı bir fırın kabının içine eti itina ile yerleştirin
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk
kapaklı 30 dk
kapaksız Pişirin
belli aralıklarla etin suyunu üzerine dökerek kurumamasını sağlayın
ince dilimler halinde kesin
sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul