Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Bademli Bonfile Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Bademli Bonfile Tarifi





Ayvalı Bademli Bonfile Tarifi

Ayvalı Bademli Bonfile Nasıl Yapılır
Resimli Ayvalı Bademli Bonfile Tarifi
Ayvalı Bademli Bonfile yapılışı
Ayvalı Bademli Bonfile Resimli Tarfi



Malzemeler

50 g margarin
3 çorba kaşığı zeytinyağ
500 g bonfile (1 cm kalınlığında yaprak şeklinde dövülmüş)
1 büyük ayva
2-3 soğan
1 su bardağından fazla badem
5 diş sarmısak yarım bardak kuşüzümü karabiber tuz tarçın

Yapılışı

Büyük yaprak şeklindeki bonfileyi 6 saat önceden karabiber tarçın ve zeytinyağından oluşan bir karışımda bekletin Ayvayı 15 cm'lik küpler şeklinde doğrayın 5 dk az suda kuşüzümü ile birlikte haşlayın50 g margarin'i eritin içine önceden kıyılmış soğanı karıştırıp sararıncaya kadar çevirin bademi katıp 2-3 dk pişirin dövülmüş sarmısağı ilave edin ateşten alın ayvayı suyuyla birlikte ekleyin tuz ve karabiber ekin Yaprak şeklindeki etin ortasına malzemeyi yerleştirin bir rulo halinde sıkıca sarın dış kenarlarından harcın taşmaması için kenarlarına 2 adet kürdan saplayın Kalan karışım ve harç sıvısına yarım bardak su ilave edin Kapaklı bir fırın kabının içine eti itina ile yerleştirin Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk kapaklı 30 dk kapaksız Pişirin belli aralıklarla etin suyunu üzerine dökerek kurumamasını sağlayın ince dilimler halinde kesin sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla