Konu
:
İstim Kebabı Tarifi - İstim Kebabı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
İstim Kebabı Tarifi - İstim Kebabı Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstim Kebabı Tarifi - İstim Kebabı Yapılışı
İstim Kebabı Tarifi - İstim Kebabı Yapılışı - İstim Kebabı Nasıl Yapılır?
Malzemeler :
600 gr Kuzu kuşbaşı
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 Çorba Kaşığı Karabiber
1/2 adet Limon
200 gr Arpacık soğanı
200 gr Patlıcan
50 gr Dolmalık biber
1/2 bardak Zeytinyağı
200 gr Domates
30 gr margarin
1 bardak Su
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
1/2 demet Maydanoz
Yemeğin Tarifi :
Ön hazırlık olarak limonun kabuğunu ve iç tarafındaki beyaz etli kısmını alıp
atın
Limonun kalan kısmını ince dilimleyin
Arpacık soğanlarını ayıklayıp
bütün olarak bırakın
Patlıcanları hareli soyun
Uzunlamasına dörde bölüp
çekirdekli kısımlarını alın
iri parçalar halinde -kuşbaşı et büyüklüğünde- doğrayın
Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısmını alıp
atın
İri parçalar halinde doğrayın
Domatesleri
kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra
iri zar biçimi doğrayın
Maydanozu yıkayıp
iyice kuruladıktan sonra
ince kıyın
Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin
Bir kaşıkla iyice karıştırın
Bir tencerenin dibine
tuzlanıp biberlenmiş kuzu etlerini koyun
Tencereyi bir kenara kaldırın
Zeytinyağını bir tavada kızdırın
Sırasıyla arpacık soğanı
patlıcanı ve dolmalık biberi
bir maşayla kızardıkça alt üst ederek
pişirin
Sebzeleri
fazla yağlarını süzdürmek üzere kağıt peçete üzerine çıkartın
Tenceredeki etlerin üzerine sırasıyla limon dilimlerini
arpacık soğanı
domatesleri
patlıcan ve dolmalık biber parçalarını dizin
Yağı küçük bir kapta orta ateşte eritin
Yağ erir erimez
kabı ateşten alın
Erimiş yağı
tenceredeki et ve sebzelerin üzerine dökün
Suyunu ilave edin
Tencerenin kapağını sıkıca örtün
Etrafını
su ve unla hazırlayacağınız koyu bir bulamaçla kapatın
Tencereyi ağır ateşe oturtun
Kebabı
ağır ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin
Tencereyi ateşten alın
Etlerin pişip
pişmediğini kontrol edin
Gerekirse
tencerenin kapağını tekrar hamurla sıvayarak
kebabı bir süre daha
etler yumuşayıncaya kadar
pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul