Konu
:
Kuzu Pirzolası Topkapı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Pirzolası Topkapı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Pirzolası Topkapı Tarifi
MALZEMELER
2 adet kemikli bütün kuzu pirzola
3 diş dövülmüş sarımsak
5-6 adet kırık tane karabiber
1 tutam kekik
1 tutam biberiye
Tuz
çiçekyağı
İç pilavı için:
500 gram pirinç
100 gram tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım şu bardağı çamfıstığı
1 adet kuru soğan
250 gram tavuk ciğeri
Yarım su bardağı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz
karabiber
Yenibahar
1 demet dereotu
Üç buçuk su bardağı etsuyu
HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tanı fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin
Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak
tuzlu suda bekletin
Suyunu süzdükten sonra bir kenara alın
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını aktarın
Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin
Hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin
1-2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin
Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü
şekeri ve baharatları ilave edin
Etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın
Başka bir tencerede çok az yağla
pirinci 6-7 dakika kavurun
Ciğerli etsuyunu ekleyin
Kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin
Sonra ateşi kısarak
suyunu çekene dek pişirin
Ateşin üzerinden indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın
Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun
Her iki tarafını kürdanla kapatın
Pirzolayı dövülmüş sarımsak
kırık tane karabiber
kekik
biberiye otu ve tuz ile baharatlayın
Çiçekyağı sürün
180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin
Sıcak dilimleyerek
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul