Konu
:
Kuzu Pirzolası Pane Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Pirzolası Pane Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Pirzolası Pane Tarifi
MALZEMELER
1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış)
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Sos Yağı için:
3 çorba kaşığı margarin
1/4 limonun suyu
1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1/4 çay kaşığı tuz
beyazbiber
HAZIRLANIŞI
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin
Fazla yağlarını kesip
Tuz ve biberi serpin
Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın
Pirzolaları una
yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın
Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup
bir kez altüst ederek
7-8 dakika
her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin
Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın
2 cm çapında bir rulo haline getirip
yağlı kağıda sarın
Buzdolabında sertleştirin
Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda
üstlerine birer parça Metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul