Yalnız Mesajı Göster

Ciğerli İç Pilav Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğerli İç Pilav Tarifi





Ciğerli İç Pilav Tarifi

Ciğerli İç Pilav Tarifi Resimli
Ciğerli İç Pilav Yapılışı
Ciğerli İç Pilav

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
3 bardak et veya tavuk suyu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
250 gr kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı siyah üzüm
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
Karabiber tuz

soğanı pembeleştirin Üzerine çam fıstığını atın ve rengi değişene kadar kavurun Üzerine ayıklanmış yıkanmış pirinç ilave edin ve 2-3 kez karıştırarak kavrulduktan sonra sıcak et veya tavuk suyu koyun Karabiber tuz yenibahar tarçın toz şeker siyah üzüm kıyılmış dereotu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin Piştikten sonra sote edilmiş ciğeri ilave edin ve karıştırıp demlenmeye bırakın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla