Yalnız Mesajı Göster

Arnavut Çiğeri Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavut Çiğeri Tarifi








ARNAVUT CİĞERİ:
1 adet kuşbaşı doğranmış ciğer
3 yemek kaşığı un
doğranmış ciğeri yıkamak için 1 kutu kadar süt
tuz
soğan
sumak
patates
sıvı yağ

YAPILIŞI:
1-önce küp doğranmış patateslerimizi kızartıyoruz sonra doğranmış ciğerleri kanı çıkana kadar su ile değil süt ile yıkayarak bir kaba alıyoruzçünkü su kullanırsak ciğer sertleşiyor
2-ciğerleri güzelce unlayıp fazla unlarını bir tel süzgü ile alıyoruz
3-tavamıza ciğerlerimizi örtecek kadar sıvı yağ koyarak yağı iyice kızdırıyoruz ve bu kızgın yağda ciğerimizi tam olarak 4 dakika pişiriyoruztuzu pişme süresinin sonunda ilave ediyoruzsüre daha çok olursa et sertleşir4 dakika etin pişmesine yetiyor
4-servis tabağına aldığımız ciğer ve patatesin yanına sumakla ovulmuş soğanımızı da yerleştirerek soğutmadanservis yapıyoruz isterseniz yoğurtla birlikte servis yapabilirsiniz

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla