Konu
:
Arnavut Çiğeri Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arnavut Çiğeri Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arnavut Çiğeri Tarifi
ARNAVUT CİĞERİ:
1 adet kuşbaşı doğranmış ciğer
3 yemek kaşığı un
doğranmış ciğeri yıkamak için 1 kutu kadar süt
tuz
soğan
sumak
patates
sıvı yağ
YAPILIŞI:
1-önce küp doğranmış patateslerimizi kızartıyoruz sonra doğranmış ciğerleri kanı çıkana kadar su ile değil süt ile yıkayarak bir kaba alıyoruz
çünkü su kullanırsak ciğer sertleşiyor
2-ciğerleri güzelce unlayıp fazla unlarını bir tel süzgü ile alıyoruz
3-tavamıza ciğerlerimizi örtecek kadar sıvı yağ koyarak yağı iyice kızdırıyoruz ve bu kızgın yağda ciğerimizi tam olarak 4 dakika pişiriyoruz
tuzu pişme süresinin sonunda ilave ediyoruz
süre daha çok olursa et sertleşir
4 dakika etin pişmesine yetiyor
4-servis tabağına aldığımız ciğer ve patatesin yanına sumakla ovulmuş soğanımızı da yerleştirerek soğutmadanservis yapıyoruz isterseniz yoğurtla birlikte servis yapabilirsiniz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul