Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi





Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi

Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi
Resimli Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi
Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi Resimli


Güveç Malzemeleri :

600 gr Tavuk göğsü
200 gr mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
4 adet domates
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve baharat


Tavuk Güveci Yapılışı :

Piliç etini kuşbaşı doğrayalım Bir tencereye sıvı yağı koyarak ince doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsağı ilave edelim Pembeleşinceye kadar kavurup tavuk etlerini ilave edelim

Tavuklar kızarınca doğranmış biber ve dörde bölünmüş mantarları ilave edelim 3-4 dakika kavuralım Kuşbaşı doğranmış domatesleri baharatları suyu ve tuzunu katalım Yemeğimizi 10 dakika kadar kaynattıktan sonra güveç kaplarına dökelim

Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim 180 dereceli fırında 20-25 dakika kadarr pişirip sıcak servis yapalım…

Alıntı Yaparak Cevapla