Yalnız Mesajı Göster

Makbule Yemeği Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makbule Yemeği Tarifi







Malzemeler
500 gr kuşbaşı doğranmış et
2 su bardağı pirinç
2 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Hazırlanışı



Derin bir tencerede etleri kavurun


Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökün



Halka halka kestip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizin



Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyun


Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın


Karıştırmadan kısık ateşte pişirin Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirin





Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin Afiyet olsun



Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla