Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Rulo Et Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Rulo Et Tarifi





Sebzeli Rulo Et Tarifi

Sebzeli Rulo Et Tarifi
Sebzeli Rulo Et nasıl yapılır

karabiber[/list]
Tarif :
[*]Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ tuz karabiber ve kekikle karıştırınız[*]Biftekleri bu karışımda 15 dk bekletip süzünüz[*]Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyiniz[*]Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırınız[*]Rulo etleri ekleyip çevirerek her tarafını kızartınız[*]Sirke ilave edip ateşten alınız[*]Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayınız[*]Etleri delikli kepçe ile tavadan alıp taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartınız[*]Brüksel lahanası ve arpacık soğanları temizleyiniz[*]Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzünüz[*]Patatesleri soyup yıkayınız[*]İri parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzünüz[*]Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote ediniz[*]Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştiriniz[*]Sıcak suyu ilave edip tuz ve karabiber serpiniz[*]Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişiriniz[*]Sıcak olarak servis yapabilirsiniz


NOT : Brüksel lahanasını kolayca ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyunuz
Akan suyun altında yıkayıp süzünüz

Alıntı Yaparak Cevapla