Konu
:
Havuçlu Biftek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Biftek Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Biftek Tarifi
Havuçlu Biftek Tarifi
Havuçlu Biftek
Resimli Havuçlu Biftek Tarifi
Havuçlu Biftek Nasıl Yapılır
Havuçlu Biftek yapılışı Tarifi
Malzemeler
6 kalın biftek
100 gr
jambon
4 baş soğan
1/2 kg
havuç
2 çorba kaşığı domates salçası
50 gr
tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz
Havuçlu Biftek
Yemeğin Yapılışı
Jambonları ince uzun şeritler halinde doğrayın
Havuçları soyup ince halkalar şeklinde kesin
Soğanları halka halka doğrayın
Düdüklü tencerede sıvıyağı 30 gr
tereyağı ile eritin
İçine soğanları
etleri ve jambonları atıp birlikte sararıncaya kadar kavurun
Daha sonra havuçları
tuzu
karabiberi ekleyin
Bir kere yavaşça karıştırıp
düdüklü tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin
Etler pişerken
kalan tereyağını un ile karıştırıp kremsi bir hale getirin
15 dakika sonra düdüklü tencereyi kendi usulünüze göre buharını çıkararak açın
İçinden etleri çıkarıp bir tabağa alın
Tenceredeki sosa
unla çalıştığınız tereyağını ve domates salçasını ekleyin
yavaşça karıştırıp içine etleri koyun ve tencerenin kapağını kapatmadan 8-10 dakika kadar ağzı açık olarak hafif ateşte pişirin
Biftekleri sıcak bir tabağa alın
üzerlerini tencerede kalan sebze ve sosla örtün
yanında küçük
haşlanmış patateslerle sıcak olarak servis yapın
Düdüklü tencereniz yoksa etleri normal tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul