Konu
:
Patlicanli Et Kapama Tarifi - Patlicanli Et Kapama Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Patlicanli Et Kapama Tarifi - Patlicanli Et Kapama Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlicanli Et Kapama Tarifi - Patlicanli Et Kapama Yapılışı
Patlicanli Et Kapama Tarifi - Patlicanli Et Kapama Yapılışı - Patlicanli Et Kapama Nasıl Yapılır?
MALZEMELER:
•400 gr kuzu kuşbaşı et
• 2 tatlı kaşığı tereyağı
• 2 adet orta boy kurusoğan
• 7-8 dis sarımsak
• 2 adet yeşil çarliston biber
• 3 adet orta boy domates
• 5 adet orta boy patlıcan
• 1 kahve fincanı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Önce kuzu kuşbaşı etleri yıkayıp süzdürün ve orta boy bir tencereye aktararak
orta ısılı ateşte kavurmaya başlayın
Bir tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak 5-6 dakika kavurduğunuz etlerin üzerine sıvıyağı ve pirinç tanesi şeklinde doğranmış sarımsakları ekleyin
Bu arada soğanı
yeşil biberi
kabukları soyulmuş domatesleri iri küpler şeklinde doğrayın
Yaklaşık 10 dakika kadar kavrulan etlerin üzerine bu sebzeli harcı İlave edip
10 dakika daha karıştırarak pişirin'
1 bardak sıcak suyu katıp 10 dakika daha pişirip ocaktan alın
Öte yandan patlıcanları alacalı soyup
ortadan İkiye bölün sonrada uzunlamasına dörde dilimleyin
isterseniz tuzlu suda 20 dakika acısının çıkması için bekletin
Süzüp kağıt havluyla kurulayın
Sonra kızgın yağda iyice yumuşayıncaya kadar kızartıp
alın
Şimdi bir servis tabağına sebzeli et harcını yayın
Üzerini kızarmış patlıcanlarla kapatın ve sıcak olarak servise sunun
Yanında pilav
haşlanış patates veya püre ikram edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul