Yalnız Mesajı Göster

Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Tarifi








Malzemeler:
4 adet patates
½ kilo kuşbaşı et
arpacık soğan
1 baş sarımsak
1 kaşık salça
tuz karabiber pul biber
yağ


Hazırlanışı: Patatesleri yemeklik doğrayıp soğanı ve sarımsağı soyuyoruz Bütün malzemeleri bir kaba alıp bir su bardağı suyla güzelce harmanlıyoruz




Isıya dayanıklı bir (tas) ın içine harmanladığımız malzemeleri koyuyoruz


Tenceremizi doldurduğumuz tasımızın üzerine kapatıp ters çeviriyoruz Tenceremize biraz daha su ekleyip harlı ateşte kaynamaya bırakıyoruz Su kaynayınca altını yarıma alıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Tasın hava almaması için üzerine ağır bir malzeme koymayı unutmayın…Afiyet olsun




Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla