Konu
:
Çökertme Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çökertme Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çökertme Tarifi
MALZEMELER
400 gr
Dana Kontrfile
8 Orta Boy Patates
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
2 Çay KaşığıKarabiber
2 Çay Kaşığı Kimyon
2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
400 gr Süzme Yoğurt
6 Diş Sarmisak
100 gr Tereyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Sarmısakları dövün
ve süzme yoğurt ile karıştırın
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kurulayın
Rendeleyip kızgın yağda kızartın ve kevgirle alın
Geniş bir servis tabağına yayın
Üzerine süzme yoğurdu dökün
Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin
Etleri kömür ızgarasında pişirin
Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin
Etleri süzme yoğurdun üzerine yerleştirin
Tabağı turp yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul