Yalnız Mesajı Göster

Çökertme Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çökertme Tarifi





MALZEMELER
400 gr Dana Kontrfile
8 Orta Boy Patates
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
2 Çay KaşığıKarabiber
2 Çay Kaşığı Kimyon
2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
400 gr Süzme Yoğurt
6 Diş Sarmisak
100 gr Tereyağı
Tuz


HAZIRLANIŞI
Sarmısakları dövün ve süzme yoğurt ile karıştırın
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kurulayın Rendeleyip kızgın yağda kızartın ve kevgirle alın Geniş bir servis tabağına yayın Üzerine süzme yoğurdu dökün
Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin
Etleri kömür ızgarasında pişirin Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin Etleri süzme yoğurdun üzerine yerleştirin
Tabağı turp yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla