Konu
:
Rendang Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Rendang Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rendang Tarifi
Rendang Tarifi
Rendang Tarifi Resimli
Resimli Rendang Yapılışı
Resimli Rendang Tarifi
Malzemeler
1
5 kg
kol tarafından sığır eti
2 baş soğan
10 diş sarımsak
1/2 litre hindistan cevizi sütü
2 tatlı kaşığı toz kişniş
1/2 tatlı kaşığı toz rezene
2 tatlı kaşığı toz kimyon
1/4 tatlı kaşığı dövülmüş karanfil
4 küçük acı kırmızı biber
1 sap lemon-grass veya 4 ince dilim limon kabuğu
1 çorba kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı kahverengi şeker
Hazırlanışı
Eti 3 cm
uzunluğunda küpler halinde kesin
Soğanları ve sarımsakları temizleyin
Soğanları dörde bölüp sarımsaklarla birlikte miksere atın ve krem haline gelinceye kadar mikserden geçirin
Gerekirse içine bir parça su ekleyebilirsiniz
Kırmızı biberleri ince ince kıyıp bir kenara bırakın
Tencereye hindistan cevizi sütünü koyun
kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve kaynamaya bırakın
Hindistan cevizi sütü yarıya inmeli
Sütünüz kaynarken yanıp
renginin kahverengi olmamasına dikkat edin
Yarıya inmiş süte
kişnişi
rezeneyi
kimyonu ve dövülmüş karanfili ilave edin ve 1 dakika kadar karıştırın
Eti içine atın ve et karışımın rengini alıncaya kadar 2 dakika daha pişirin
Etin içine
soğan ve sarımsak püresini
acı biberleri
limon kabuklarını
şekeri ve limon suyunu ilave edin
Çok kısık ateşte
yemeğin sosu koyulaşıp
etler iyice yumuşayıncaya kadar 2 saat pişmeye bırakın
Yemeğiniz tencereye yapışmasın diye zaman zaman karıştırın
Hindistan cevizinin yağı yemeğin üzerine çıkıncaya kadar yemeğinizi pişirin
Bu hindistan cevizi sütünün yağı yemeğe rengini ve lezzetini verir
Yalnız bu aşamada yemeği kontrol ederek pişirin ki yanmasın
Yemek kuru ve kahverengi bir görünüm alınca pişmiş demektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul