Konu
:
Hamurlu Kuzu Budu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamurlu Kuzu Budu Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurlu Kuzu Budu Tarifi
MALZEMELER
1 adet bütün kemiksiz kuzu budu (yaklaşık 2
5 kg
)
6 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un
Karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Kıyılmış maydanoz
karabiber
tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın
Karışımı budun her tarafına sürün
Unu bir kaba koyun
ortasını havuz gibi açın
Açılan boşluğa 2 su bardağından biraz az su koyup pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamurun bir kısmını süsleme yapmak için ayırın
Hamuru unlanmış düz bir zemin üzerinde
budu tamamen saracak büyüklükte bir dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açın
Budu açtığınız hamurun ortasına yerleştirip
dikdörtgenin önce kısa kenarlarını
sonra uzun kenarlarını üstüne doğru katlayın
(Budun her tarafı hamurla sarılmış olmalıdır) Hamura elinizle budun şeklini verin
birleşme yerlerini parmaklarınızla bastırarak yapıştırın
Hamurlu budu ateşe dayanıklı bir kaba birleşme yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin
Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapıp
üzerini kafes şeklinde süsleyin
Hamurun üzerine biraz un serpin
200 derece ısıtılmış fırında 2 saat pişirin
Hamurlu budu servis tabağına alın
Kabuk şeklini alan hamuru ortadan kırıp eti çıkarın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul