Yalnız Mesajı Göster

Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası Tarifi - Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası Tarifi - Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası Yapılışı





Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası Tarifi - Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası Yapılışı - Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

75 gr Tereyağ
100 gr Soğan (piyaz doğranmış)
200 gr Domates
5 adet Sivri biber
Tuz karabiber kekik
500 ml Sıcak su
15 Adet Kuzu pirzolası

Yapılışı:

Ön hazırlık olarak sivribiberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp halka şeklinde doğrayın 1 çorba kaşığı tereyağı bir tavada orta ateşte eritinYağ kızınca 5 adet pirzolayı tuzlayıp biberledikten sonra tavaya koyup sık sık alt-üst ederek pirzolaların her iki yanlarıda altın sarısı bir renk alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin Pişen pirzolaları bir sahana dizin Pirzolalar bitinceye kadar aynı işlemi yineleyin Tavadaki yağı dökün bu kez kalan 2 çorba kaşığı tereyağı tavaya koyup orta ateşte eritin Yağ kızınca soğanı ilave edin Sık sık karıştırarak soğanları renk almadan öldürünDomatesi ve sivri biberi ekleyip domatesler suyunu bırakıp tekrar çekmeye başlayıncaya kadar pişirin Tuzunu ve biberini kontrol edin Sıcak suyu ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra birkaç dakika daha pişirin Bu karışımı sahandaki etlerin üzerine döküp kekiği ekin Sahanın kapağını kapatarak kuzu pirzolalarını ağır ateşte 30 dakika daha pişirin Beğendiyi önceden ısıtılmış kaba koyun Üzerine pirzolaları yerleştirin En üste de tavadaki soğanlı ve domatesli sosu döküp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla