Yalnız Mesajı Göster

Roladen (Fileto Et Sarma) Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Roladen (Fileto Et Sarma) Tarifi





Roladen (Fileto Et Sarma) Tarifi

Roladen (Fileto Et Sarma) Tarifi
Resimli Roladen (Fileto Et Sarma) Tarifi
Roladen (Fileto Et Sarma) Nasıl Yapılır


Malzemeler

hardal 4 silme çay kaşığı
un 3 kaşık
tereyağı
karabiber (taze çekilmiş)
domuz pastırmasi 4 ince dilim
pırasa (doğranmış) 1 adet
iç yağı 25 gr
taze kereviz yaprağı 2 sap
havuç (doğranmış) 1 adet
salatalık (turşuluk) 2 adet
tuz
soğan (küçük çok ince çentilmiş) 1 adet
et suyu 3 bardak
sığır eti (sırt kısmından) 700 gr

Hazırlanışı

Sığır etini 4 ince dilim halinde kestirin Dilimleri iki naylon arasına koyarak kalınlığı 25 santimi buluncaya kadar dövün (kasapta da yaptırabilirsiniz) Et dilimlerinin üzerine hardal sürün ve tam orta kısımlarına birer dilim domuz pastırması yerleştirin Salatalığı uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlerinin üstüne birer tane koyun Et dilimlerini dolma gibi sarın ve iplikle bağlayın İçyağını bir tavada eriterek sarılmış et dilimlerini nar gibi oluncaya kadar kızartın

Etlerin yağını süzerek tavadan çıkartın Tavaya sebzeleri koyarak karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kavurun Sebzeler kavrulduktan sonra et suyunu ekleyin ve kızarmış etleri tavaya yerleştirin Tuzunu biberini serpin ve tavanın üzerini örterek 1 saat kadar ağır ateşte pişirin

Etleri çıkartarak bir servis tabağına yerleştirin ve sıcak olarak saklayın Kavrulmuş ve pişmiş sebzeyi tel bir elekten ezerek geçirin veya elektrikli karıştırıcıyla püre oluncaya kadar karıştırın Sebze püresini ve et suyunu bir tencereye koyarak harlı ateşte suyunu biraz çekinceye kadar kaynatın

Başka bir tavada yağı eritin içine unu katın ve karıştıra karıştıra 2-3 dakika kadar kavurun Tavayı ateşten alarak sebze püresini katın Sonra tekrar ateşe oturtarak sürekli karıştıra karıştıra 2 dakika kadar pişirin

Hazırladığınız bu sosu etlerin üzerine dökerek sıcak sıcak servis yapın Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla