Konu
:
Milföy Kapaklı Orman Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Kapaklı Orman Kebabı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Kapaklı Orman Kebabı Tarifi
MALZEMELER:
-350 gr kuşbaşı et
-1 orta boy kuru soğan
-3 adet yeşil sivribiber
-1 orta boy havuç
-2 orta boy patates
-200 gr bezelye
-2 çorba kaşığı zeytinyağ
-Tuz
karabiber
kekik
Kapaklar İçin:
milföy hamuru
yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Öncelikle etler bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavrulur
Daha sonra kuru soğan ve biberler doğranır
Yağ ilavesi ile hepsi beraber biraz daha kavrulur
Havuç ve patataesler kuşbaşı iriliğinde doğranır ve bezelyelerle beraber etli karışıma ilave edilir
Tuz
karabiber ve kekik ilave edilir
Üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su eklenir ve ağır ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Pişirilen karışım
fırına dayanıklı 4 kaba paylaştırılır
(Paylaştırılan karışımın çok sulu olmamasına özen gösterilir
)
Milföy hamurları üstüste konulup 2-3 mm kalınlığında açılır
Her birinden kullanılacak fırın kabının büyüklüğüne göre 4 adet yuvarlak elde edilir
Yumurta sarısı çırpılarak hamurların kenarına sürülür
Yumurtalı yüzeyleri altta kalacak şekilde hamurlar fırın kaplarının üstlerine kapatılır
Kenarları iyice bastırılarak kaba yapışması ve açılmaması sağlanır
Hamurların üzeri bıçakla istenen şekilde çizildikten sonra yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılımış fırında hamurlar altın sarısı renk alıncaya kadar pişirilir
Fırından çıkartılıp sıcak halde servis yapılır
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul