Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Kapama Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Kapama Tarifi





MALZEMELER
1 kg parça halinde kuzu kol
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
2 demet taze sarmısak
8 demet taze soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Bütün et parçalarını yıkyıp derince bir tencereye koyun Üzerine soğan sarmısak maydanoz nane biber yağ ve tuz ilave edip çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin Daha sonra iki çorba kaşığı un yarım bardak su ile iyice kanştırıp yemeğin üzerine dökün Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla