Konu
:
Roti Edilmiş Kuzu But Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Roti Edilmiş Kuzu But Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Roti Edilmiş Kuzu But Tarifi
Roti Edilmiş Kuzu But Tarifi
Roti Edilmiş Kuzu But Tarifi
Resimli Roti Edilmiş Kuzu But Tarifi
Roti Edilmiş Kuzu But Resimli
Malzemeler
10 adet kuzu but
600 gr hardal
6 diş sarımsak
150 gr biberiye
200 gr karabiber
400 gr kırmızı toz biber
50 gr ardıç
4 adet defne yaprağı
1 tutam tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Kuzu butlarına bıçak ile minik delikler açıp içine ardıç defne yaprağı ve parçalara yarılmış 3 diş sarmısağı yerleştirelim
Hardalı kuzu butların üzerine sürelim
Bütün baharatları ve diğer sarmısağı ezip hardalın üzerine yedirelim
Fırınımızı 20 derecede ısıtıp kuzu butlarını ızgaraya yerleştirip ayçiçek yağının bir miktarını üzerine gezdirdikten sonra 20 dakika kızartalım
Fırın ısısını kademeli olarak 140 dereceye kadar indirip kuzu butları pişirelim
Kuzu butları pişerken suyunu ve diğer yağı ara ara üzerlerine gezdirip parlamasını sağlayalım
Etler tamamen piştiğinde rotilerin suyunu kuzu but sos ile çoğaltıp sarmısaklı ve biberiyeli sos ile dilimlenmiş kuzu filelerini arzu ettiğiniz garnitürler ile servi yapabilrisiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul